A Milli Futbol Takımı, FIFA Dünya Kupası hazırlıklarında Kuzey Makedonya’yı 4-0 mağlup etti. Goller Kökçü, Uzun, Gül ve Yılmaz’dan geldi. Eren Elmalı sakatlandı.
A Milli Futbol Takımı, FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Kuzey Makedonya ile oynadığı hazırlık maçını 4-0’lık net bir skorla kazandı. Karşılaşmada Orkun Kökçü, Can Uzun, Deniz Gül ve Barış Alper Yılmaz fileleri havalandırdı.
Milli takım, bu galibiyetin ardından ABD’ye hareket edecek. 7 Haziran’a kadar Florida’da kamp yapacak olan ay-yıldızlılar, kampın son gününde Venezuela ile bir hazırlık maçı daha yapacak.
Milli oyuncu Eren Elmalı, maçın 7. dakikasında yaşadığı sakatlık sonrası oyundan çıkmak zorunda kaldı. Rakibiyle girdiği hava topu mücadelesinde başına darbe alan Elmalı, bir süre daha oyuna devam etti.
Can Uzun’un attığı golün asistini yapan Elmalı, daha sonra baş dönmesi şikayetiyle yerini Zeki Çelik’e bıraktı. Oyuncu, tedbir amacıyla hastaneye kaldırıldı. Bu değişiklik sonrası Mert Müldür sol beke, Zeki Çelik ise sağ beke geçti.
A Milli Takım forması giyen genç oyuncu Can Uzun, Kuzey Makedonya karşısında milli formayla ilk golünü kaydetti. Eintracht Frankfurt’ta forma giyen 20 yaşındaki futbolcu, Eren Elmalı’nın pasında ceza sahası dışından attığı sert şutla topu ağlara gönderdi.
Mücadelenin 53. dakikasında skorun 3-0’a gelmesini sağlayan gol ise Deniz Gül’den geldi. Porto forması giyen 21 yaşındaki forvet, Can Uzun’un ortasında kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı. Bu, Gül’ün milli formayla ikinci golü oldu.
Real Madrid’in genç yıldızı Arda Güler, sahaya çıktığı an tribünlerden yoğun tezahürat aldı. İkinci yarı ısınmaya giderken de taraftarlar alkışlarla Güler’e destek verdi. Milli oyuncu da taraftarların sevgisine el sallayarak karşılık verdi.
A Milli Futbol Takımı kadrosunda yer alan Muhammed Şengezer ve Aral Şimşir, Kuzey Makedonya karşısında ilk kez ay-yıldızlı formayı giydi. RAMS Başakşehir’in kalecisi Şengezer, 63. dakikada Altay Bayındır’ın yerine oyuna dahil oldu.
Danimarka’nın Midtjylland ekibinde oynayan Aral Şimşir de aynı dakikada Can Uzun’un yerine oyuna girerek ilk milli maçına çıktı. Her iki oyuncu da daha önceki kadrolarda yer almış ancak ilk kez forma şansı bulmuştu.
Türkiye-Kuzey Makedonya mücadelesinde, Dünya Kupası’nda yürürlüğe girecek olan yeni Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) kuralları denendi. Oyunun akıcılığını artırmayı hedefleyen bu kurallar, maçın çeşitli anlarında uygulandı.
Özellikle oyunun durduğu anlarda topun oyuna geç sokulmasını engellemeye yönelik uygulamalar dikkat çekti. Hakem Jose Luis Munuera, oyunun yavaşlatılmasına izin vermeyerek milliler lehine korner kararı verdi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap