Küba Devlet Başkanı Canel, eski ABD Başkanı Trump’ın “yönetim devralacağız” sözlerine yanıt verdi: “Hiçbir saldırgan Küba’da teslimiyet bulamayacak.”
Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel, ABD’nin eski başkanı Donald Trump’ın sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Trump, paylaşımında Küba’yı “kısa sürede yönetimi devralacakları” bir yer olarak nitelendirmişti. Canel, bu açıklamaları ve ABD’nin Küba’ya yönelik askeri saldırı tehditlerini “tehlikeli ve benzeri görülmemiş” olarak tanımladı.
Canel, uluslararası topluma seslenerek bu durumu dikkate almalarını istedi. Küba lideri, “Uluslararası toplum bu durumu not etmeli ve ABD halkıyla birlikte, intikam ve hegemonya hırsıyla dolu, küçük ama zengin ve nüfuzlu bir grubun çıkarlarını tatmin etmek adına böylesine vahşi bir kriminal eyleme izin verilip verilmeyeceğine karar vermelidir” ifadelerini kullandı.
Küba Devlet Başkanı, ülkesinin bağımsızlığını savunma kararlılığını vurguladı. Canel, “Ne kadar güçlü olursa olsun, hiçbir saldırgan Küba’da teslimiyet bulamayacak. Ulusal toprakların her bir santimi için ve bağımsızlığı savunmaya kararlı bir halkla karşılaşacak” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap