Fransa Sağlık Sigortası Kurumu, 2009 sonrası doğanlara sigara satışını yasaklama önerisiyle tütünü tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyor. İngiltere’de benzer yasa kabul edildi.
Fransa Sağlık Sigortası Kurumu’nun raporuna göre, ülkede tütün tüketimini tamamen ortadan kaldırmak amacıyla 2009 yılı ve sonrasında doğanlara sigara satışının yasaklanması gündeme geldi. Kurum, gençlerin tütün ürünlerine erken yaşta başlamasının kalıcı bağımlılık riskini artırdığını belirtti.
Raporda, tütünsüz bir nesil oluşturma hedefiyle, tütünü henüz kullanmayan genç nesillere yönelik yasaklamaların uluslararası düzeyde ve Fransa’da çeşitli aktörlerce önerildiği ifade edildi. Bu öneri, özellikle gençlerin tütünle tanışmasını engellemeyi amaçlıyor.
Raporda, İngiltere’nin bu konuda Maldivler’in ardından ikinci ülke olduğu vurgulandı. İngiltere Parlamentosu, 1 Ocak 2009 sonrası doğanların sigara satın almasını engelleyen yasayı nisan ayında kabul etti. Fransa da benzer bir adım atarak, 2009 sonrası doğanlara sigara satışını yasaklama seçeneğini değerlendiriyor.
Fransa, geçen yıl okul çevreleri, parklar, plajlar ve bahçeler gibi halka açık alanlarda sigara içme yasağını yürürlüğe koymuştu. Ayrıca, özellikle gençler arasında popüler olan nikotin poşetleri, sakızları ve topları gibi ürünlere yönelik yasak da 1 Nisan’da uygulamaya konulmuştu.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap