AB, Google’a Dijital Pazarlar Yasası’nı ihlal ettiği gerekçesiyle üç haneli milyon euro seviyesinde dev bir ceza kesmeye hazırlanıyor. Resmi açıklama bekleniyor.
Avrupa Birliği (AB), teknoloji devi Alphabet bünyesindeki Google’a yönelik antitröst soruşturmasını sonlandırma aşamasına geldi. Handelsblatt gazetesinin Avrupa Komisyonu kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, Google’a üç haneli milyon euro seviyesinde büyük bir ceza verilmesi planlanıyor.
AB, Dijital Pazarlar Yasası’nı (DMA) ihlal ettiği gerekçesiyle Google’a şimdiye kadarki en yüksek cezayı kesmeye hazırlanıyor. Resmi açıklamanın yaz tatili öncesinde yapılması bekleniyor.
Soruşturma, Google’ın arama sonuçlarında kendi hizmetlerini rakiplerinin önüne geçirdiği iddialarını mercek altına aldı. Avrupa Komisyonu’nun, şirketin yerel düzenlemelere tam uyumunu sağlamayı amaçladığı belirtildi.
Mart 2025’te başlayan inceleme, özellikle büyük teknoloji şirketlerinin dijital pazardaki hakimiyetini sınırlamayı hedefleyen DMA çerçevesinde yürütülüyor. AB yönetimi, bu yeni düzenlemelerle teknoloji devlerinin rekabeti engelleyen uygulamalarına karşı daha sert yaptırımlar uygulamayı hedefliyor.
Google’dan konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap