Husi lideri Abdulmelik el-Husi, ABD’nin İran’a yönelik olası saldırılarına karşı askeri hazırlıklarını tamamladıklarını duyurdu.
Yemen’deki Husi hareketinin liderlerinden Abdulmelik el-Husi, ABD’nin İran’a yönelik olası bir saldırısına karşı askeri olarak hazırlıklı olduklarını açıkladı. El-Mesira televizyonunda yayımlanan konuşmasında el-Husi, ABD’nin İran limanlarına uyguladığı ablukanın küresel ekonomiyi etkilediğini belirtti.
El-Husi, ABD Başkanı Donald Trump’ın önceliğinin İsrail’e hizmet etmek olduğunu öne sürdü. Washington yönetiminin, daha önce başarısız olan bir sürecin ardından yeni bir gerilim hazırlığında olduğuna dair işaretler olduğunu ifade etti.
İran’a yönelik yeni bir askeri tırmanışın bölge genelinde ciddi sonuçlar doğuracağını belirten el-Husi, “Askeri düzeyde tüm gelişmelere hazırız.” açıklamasında bulundu. Bu açıklama, bölgesel gerilimlerin tırmanabileceği endişelerini artırdı.
Daha önce ABD Başkanı Donald Trump, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri liderlerinin talebi üzerine İran’a yönelik planlanan askeri saldırının ertelendiğini duyurmuştu. İran lideri Mücteba Hamaney ise ABD’nin yeni savaş tehdidine karşı “Savaş durumunun devamı halinde başka cepheler açılacak.” şeklinde yanıt vermişti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap