İsrail Güvenlik Kabinesi’nde İran krizi yaşandı. Netanyahu, İran’a yönelik planlanan hava saldırısının iptaliyle ilgili Hava Kuvvetleri Komutanı’nı sert dille eleştirdi.
İsrail Güvenlik Kabinesi, ABD ile İran arasındaki mutabakatın ardından toplandı. Kabine toplantısında İran ve Lübnan gündemi öne çıkarken, Başbakan Binyamin Netanyahu, İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Omer Tischler’e sert tepki gösterdi. Tischler, Netanyahu’nun İran’a planlanan hava saldırısının ABD Başkanı Donald Trump’ın talebiyle iptal edildiğini doğrulamıştı.
Netanyahu, Tümgeneral Tischler’in açıklaması üzerine Tischler’i herkesin önünde azarladı. Başbakan, Tischler’in mesajının bir hata olduğunu ve İsrail’in birliğine zarar vererek ABD Başkanı Trump nezdinde ülkeyi utandırdığını belirtti. Güvenlik kabinesinde konuşulan diğer detaylar hakkında bilgi paylaşılmadı.
Öte yandan, ABD’nin İran ile varılan mutabakat metnine İsrail’in erişim talebini reddettiği yönündeki iddialar ABD’li yetkililerce yalanlandı. AA’nın ABD’li bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, İsrail böyle bir talepte bulunmadı. ABD, müzakereler süresince İsrail dahil bölgesel ortaklarla yakın koordinasyon içinde olduklarını açıkladı.
İsrail ve İran arasında 7 Haziran’da başlayan karşılıklı saldırılar, 8 Haziran öğle saatlerinde durdurulmuştu. İsrail ordusunun Lübnan’ın Beyrut kentine hava saldırısı düzenlemesinin ardından İran, İsrail’e füze ile karşılık vermişti. İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tischler’in, Trump’ın talebi üzerine büyük bir İran saldırısının iptal edildiğini teyit etmesi, kabine toplantısında tansiyonu yükseltti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap