Rusya ve ABD, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki (ISS) karşılıklı uzay aracı kullanım programını 2030’a kadar uzattı. Program kapsamında Rus kozmonotlar Crew Dragon, Amerikalı astronotlar ise Soyuz ile seyahat edecek.
Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) yetkilisi Sergey Bakanov, Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) kapsamındaki ABD ile karşılıklı uçuş programının 2030 yılına kadar uzatıldığını duyurdu. Bakanov, Rus devlet kanalı Vesti’ye yaptığı açıklamada, işbirliğinin Amerikalı ortakların talebi üzerine genişletildiğini belirtti.
Bu program dahilinde Rus kozmonotlar, ABD’nin Crew Dragon uzay araçlarını kullanarak istasyona seyahat ediyor. Aynı şekilde Amerikalı astronotlar da Rusya’nın Soyuz MS uzay araçlarıyla ISS’ye ulaşım sağlıyor. Bu düzenleme, iki ülke arasındaki uzay alanındaki kritik işbirliğini sürdürmeyi amaçlıyor.
Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Denis Manturov daha önce yaptığı açıklamada, ISS’nin faaliyet süresinin 2032 yılına kadar uzatılması için uluslararası ortaklarla görüşmelerin devam ettiğini ifade etmişti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap