Rusya, ABD-İran görüşmelerinin ardından Tahran’ın zenginleştirilmiş uranyumunu teslim almayı teklif etti. Kremlin: Teklif güncelliğini koruyor.
Rusya, ABD ile İran arasında Pakistan’da gerçekleşen ve başarısızlıkla sonuçlanan müzakerelerin ardından, Tahran’ın zenginleştirilmiş uranyumunu teslim alabileceği yönünde bir teklif sundu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu öneriyi hem ABD’ye hem de bölge ülkelerine ilettiğini ancak henüz ilgi görmediğini belirtti. Teklifin halen geçerli olduğu vurgulandı.
ABD ve İran temsilcileri, Pakistan’da 21 saat süren görüşmeler gerçekleştirmiş, ancak beklenen kalıcı ateşkes konusunda bir uzlaşmaya varılamamıştı. Bu müzakerelerde, taraflar arasındaki en önemli fikir ayrılıklarından biri zenginleştirilmiş uranyum konusu olarak öne çıktı.
Kremlin Sözcüsü Peskov, Orta Doğu ve Hürmüz Boğazı’ndaki krize ilişkin de açıklamalarda bulundu. Peskov, Başkan Putin’in İran’a ait zenginleştirilmiş uranyumunun Rusya tarafından teslim alınabileceği teklifinin ABD’ye ve bölge ülkelerine iletildiğini doğruladı. Ancak bu teklif, şu ana kadar ilgili taraflardan beklenen yanıtı almadı.
Peskov, ABD donanmasının Hürmüz Boğazı’nı ablukaya alma olasılığına dair yorum yapmaktan kaçındı. Sözcü, bu konudaki ayrıntıların hala belirsiz olduğunu ifade etti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap