Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’de yasakların kalktığını ve ekonominin dolar bazında 6 kat büyüdüğünü açıkladı. Bolat, gençlere yönelik tavsiyelerde bulundu.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Milli Türk Talebe Birliğinin (MTTB) İstanbul Üniversitesince (İÜ) düzenlenen ‘Siyaset Okulu’ konferansında yaptığı konuşmada, Türkiye’de uygulanan yasakların kaldırıldığını ve ekonominin dolar bazında 6 kat büyüdüğünü belirtti. Bolat, çocukluk, gençlik ve eğitim hayatına dair anılarını paylaşarak iş dünyası ve sivil toplum tecrübelerini aktardı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle AK Parti’de siyasete başladığını ve 3 Haziran 2023’te Ticaret Bakanı olarak atandığını hatırlatan Bolat, artık gönüllü olarak toplantılara katıldıklarını söyledi. Halkın dertlerini dinleyerek politikalara yön vermeye çalıştıklarını vurgulayan Bolat, sürekli çalışmanın, disiplinin ve kendini geliştirmenin önemine değindi.
Bakan Bolat, gençlere idealist birer birey olarak hedefleri doğrultusunda ilerlemeleri tavsiyesinde bulundu. Kişisel ideallerin yanı sıra toplum, ülke ve inanç için hizmet etmenin gerekliliğini belirtti. Hayatın sadece tüketmekten ibaret olmadığını, üretmenin ve başarı elde etmenin kalıcı huzur sağladığını ifade etti. Dünya ahiretin tarlasıdır sözünü hatırlatarak, bu dünyada yapılan iyi işlerin ahirete azık olacağını söyledi.
Dijitalleşmeyle hızlanan yaşam temposunda, bireylerin kendi varlıklarını ortaya koymalarının önemine dikkat çekti. Ülkenin daha iyi yönetilmesi için aidiyet ve dayanışma içinde hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Kendi değerlerine karşı olanların ülkeyi yönetmesi düşüncesiyle, inanılan değerlerin hakim olması için mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.
Bolat, merhum Başbakan Adnan Menderes, Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Başbakan Necmettin Erbakan’ın hizmetlerine ve karşılaştıkları zorluklara değindi.
Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye’nin üzerinde küresel güçlerin gözlerinin bulunduğunu ancak 23 yıldır terörün yenildiğini, asayiş ve huzurun sağlandığını belirtti. Uygulanan yasakların kaldırıldığını, hürriyetlerin genişletildiğini ve ekonominin dolar bazında 6 kat büyüyerek 1,6 trilyon dolara ulaştığını açıkladı. Bu başarıların Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki ekipler tarafından gerçekleştirildiğini ve son 11 yıldır Cumhur İttifakı ile devam ettiğini söyledi.
Mal ve hizmet ihracatının 400 milyar dolara yükseldiğini, altyapılara 300 milyar dolar, enerjiye ise 200 milyar dolar yatırım yapıldığını kaydetti. Yenilenebilir enerji kaynaklarının toplam enerji üretiminin yarısına ulaştığını ve yaşam standartlarının yükseltildiğini ifade etti. Yönetimde istikrarın ekonomi, eğitim, sağlık ve savunma sanayisi gibi alanlara daha fazla kaynak aktarılmasını sağladığını belirtti.
Bolat, Türkiye’nin geleceğinin donanımlı, milli ve manevi değerlere bağlı gençlerle ve girişimcilerle şekilleneceğini dile getirdi. 2002’den bu yana Türkiye’de yaşanan köklü değişimlere dikkat çekerek, yoksulluk ve karamsarlığın yerini bambaşka bir Türkiye’ye bıraktığını söyledi. Kanada’nın Tedarikten Sorumlu Devlet Bakanı Stephen Fuhr’ün Türkiye’nin birçok alanda 15 yıl ileride olduğunu belirttiğini aktardı.
Uluslararası fuarlarda Türkiye’nin birçok alanda öne geçtiğini ve büyük bir saygı gördüğünü gözlemlediğini belirten Bolat, duraksamanın düşüşe yol açacağını vurguladı. Gençlere, halka ve siyasetçilere büyük görevler düştüğünü, ektikleri tohumların yeşerip büyüdüğünü ve bu mirası yaşatma görevinin onlara ait olduğunu söyledi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap