Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışı yapan 1258 işletmeye toplamda 389,5 milyon lira idari para cezası kesti. Denetimler aralıksız sürüyor.
Ticaret Bakanlığı, piyasada adil rekabeti ve tüketici refahını bozduğu tespit edilen 1258 işletmeye fahiş fiyat uygulamaları nedeniyle toplam 389 milyon 430 bin 962,5 lira idari para cezası kesti. Kurul, bu yıl 4 ayrı toplantıda yaptığı incelemeler sonucunda kararlılıkla denetimlerini sürdürdü.
Temel gıda ve tüketim ürünlerinde fahiş fiyat artışı yapan 13 işletmeye 9 milyon 643 bin 310 lira ceza uygulandı. Ekmek ve simit fiyatlarında tarifeye aykırı hareket eden 75 işletmeye ise 12 milyon 953 bin 700 lira idari para cezası kesildi.
Yabancı menşeli e-ticaret platformlarına yönelik ithalat kısıtlamalarının ardından yerel platformlardaki fiyat artışlarını denetleyen Bakanlık, 840 işletmeye 151 milyon 718 bin 280 lira ceza verdi. Meyve ve sebze fiyatlarındaki olağanüstü artışlar nedeniyle de 330 işletmeye 215 milyon 115 bin 676,5 lira idari para cezası kesilmesine karar verildi.
Bu cezalar, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından 2026 yılı içinde yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlendi.
Vatandaşların ekonomik çıkarlarını korumak ve iç piyasa dengesini sağlamak amacıyla denetim faaliyetleri aralıksız devam ediyor. Özellikle Kurban Bayramı öncesinde alışveriş merkezleri, zincir marketler, gıda ve bayramlık ürün satışı yapan perakendeciler ile otogarlar ve toptan satış merkezleri Ticaret Bakanlığı’nın yakın takibinde bulunuyor.
Bakanlık, tüketicilerin mağduriyetine yol açabilecek her türlü uygulamayı titizlikle incelerken, mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen işletmelere gerekli idari yaptırımları kararlılıkla uygulayacağını belirtti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap